
Sausas raudonasis vynas su saugoma kilmės vietos nuoroda. Pagamintas iš vynuogių, išaugintų Italijos Veneto regiono Valpoličela Classico subregione.
Purpurinių granatų spalvos, sodraus džiovintų slyvų, raudonųjų vaisių bei prieskonių aromato, švelnaus subtilaus skonio su migdolų poskoniu, malonios ir gaivios rūgšties vynas. Vynuogės džiovinamos ant medinių kilimėlių 3-4 mėn. Džiovinant susidaro didelė cukraus koncentracija, todėl vynuogės nesifermentuoja. Baigus džiovinti, vynuogės sutraiškomos ir išspaudžiamos sultys. Mielės visą cukrų paverčia į alkoholį. Taip gaunamas sausas raudonasis vynas Amarone della Valpolicella. Vynas brandinamas slovėniško ir prancūziško ąžuolo statinėse 3 metus.
Dera prie keptų raudonos mėsos ar žvėrienos patiekalų, taip pat su kietaisiais ar mėlynojo pelėsio sūriais. Rekomenduojama dekantuoti bent valandą prieš ragaujant.